Mišična napetost in občutek zategnjenosti je znan prav vsem. Včasih radi pozabljamo, da po vadbi na vrsto pride regeneracija.

Po stresnem dnevu naše telo kriči po sprostitvi, a si je ob tako hitrem tempu življenja včasih ne moremo privoščiti. Pozor, pozor! Vseeno obstajajo načini, da svoje mišice sprostite in ob enem poskrbite za pravilno držo…

Berite dalje.

1. Meditacija

To je prav gotovo številka ena sproščanja in blažitve stresa. Čas za meditacijo si lahko vzamete kadarkoli med dnevom, morda je najboljša izbira vseeno uro ali dve pred spanjem – tako boste v posteljo »padli« povsem sproščeni. Ne smete pa pozabiti niti na pozitivne misli, ki boda vaše telo ohranjale zdravo.

Meditacija traja od 15-30 minut, odvisno od zmožnosti koncentracije. Za uspešno opravljeno delo potrebujete le MP3 predvajalnik (no, ali pametni telefon) in slušalke; udobno se namestite in si dovolite, da vas glasba odpelje…

2. Pretegnite se!

Napetost v mišicah boste z lahkoto pregnali z raztezanjem mišic po aktivnosti. Tudi če niste pretekli maratona, bo raztezanje še kako prijalo! Nasvet: če vas »zateguje« določena mišica, se osredotočite nanjo in raztegnite prav nasprotno mišico.

Prosim? Če vas, naprimer, bolijo trebušne mišice, naredite vaje za raztezanje hrbtnih mišic – mmmm, kako prijetno.

3. Voda, voda, voda

Tako klišejsko, a vseeno deluje. Zelo pomembno je, da vaše telo ni dehidrirano – poskrbite za zadoseten vnos vode, ki ga, glede na svojo težo, lahko izračunate sami.

Na zdravje!

4. Pogrejte se

Savne, bazeni, tople kopeli in tuši dvignejo vašo telesno temperaturo, to bo vaše telo sprostilo in izboljšalo prekrvavitev. Med kopeljo se lahko tudi pošteno pretegnete, kar bo telesu dodatno godilo.

P.S. Po koncu toplotnega raja popijte veliko vode, saj ste se med razvajanjem verjetno močno potili.

5. Počitek

Mišice prav gotovo potrebujejo gibanje in po gibanju… Počitek. Osem urni spanec je preprosto nujen, če se želite izogniti utrujenosti. Pa lahko noč!

6. Uporabite mešanico terapevtskih eteričnih olj

Jointace Gel vsebuje posebej formulirano mešanico kar 6 aroma-terapevtskih eteričnih olj, ingverjevim oljem, oljem evkaliptusa, oljem sladke oranže, oljem nageljnovih žbic, oljem sivke, oljem koromača in mentolovim oljem; ki pomagajo sprostiti utrVeč o Jointace gelu, ki sprošča mišice, najdete na TEJ povezavi.ujene mišice. Jointace Gel je zasnovan s strani Vitabiotics strokovnjakov in ponuja edinstveno kombinacijo glukozamina, hondrotina in esencialnih eteričnih olj.

Več o Jointace gelu, ki sprošča mišice, najdete na TEJ povezavi.