Tisto zoprno obdobje ali: kako so eden za drugim nevarno popadali v posteljo – saj veste, prehodno obdobje, obdobje virusov in okužb… Da bi prehlad (in druga zoprna obolenja) preprečili, si pomagajte z vitaminom C in cinkom. Le hitro, le hitro, da nadloga ne dohiti tudi vas!

Vitamin C čez vse!

Vitamin C lahko skrajša in omili prehlad, žal pa ga ne more preprečiti, dokazujejo študije. Izjema so maratonski tekači in ostali profesionalni športniki, ter ljudje, ki so izpostavljeni zelo hladnemu vremenu – naprimer: smučarji.

Pri takšnih posameznikih lahko že 250 miligramov C vitamina zmanjša možnost prehlada za kar 50 odstotkov! In še dodaten plus: trik naj bi deloval že po 24 urah. Ste morda med temi srečneži?!

Kaj pa cink?

Cink in vitamin C preprečujeta izgubo vida in ob enem upočasnjujeta proces staranja. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da bo vaše telo veliko bolj zadovoljno, če bo prejelo zadostne količine obeh snovi!

Zakaj potrebujemo vitamin C?

Vitamin C pomaga pri tvorbi kolagena, ki je izjemno pomemben pri procesu celjenja in zdravljenja ran, medtem ko cink potrebujemo za oblikovanje in vzdrževanje prožnih mišičnih membran.

Ljudem, ki jih pogosto mučijo mišični krči, najbolj pogosto primankuje ravno cink!

Na pomoč!

Brez skrbi – vse potrebno lahko v telo vnesete s prehrano. No, skoraj vse… Ne bojte se poseči po prehranskih dopolnilih, ki bodo vaše telo oskrbovali s tistim, kar potrebujete.

Odlična izbira je Ultra vitamin C– gre za enostavne šumeče tabletke, ki jih raztopite v vodi in nato popijete. Tabletke vsebujejo vse potrebne sestavine, da vas zaščitijo pred prehladom in telesu pomagajo ohraniti optimalno odpornost. Priporočljiv odmerek sta dve tableti na dan.

Kaj tablete vsebujejo in kakšnega okusa so, lahko preverite na tej strani: www.vitalnotelo.si.

Na zdravje!