Kaj sta glukozamin in hondroitin, ter zakaj se uporabljata?

Glukozamin in hondroitin sta sestavna dela hrustanca, slednjega najdemo med kostmi v sklepih. Hidroitin lahko najdemo v različnih formah – a ne glede na to – naše telo ga odlično sprejema. Lahko ga pridobivamo iz različnih virov.

Glukozamin in hondroitin sta na voljo v šumečih tabletah, kapsulah, prahu ali celo v tekoči formi, pogosto v kombinaciji enega z drugim. Mnogi po glukozaminu in hondroitinu sežejo pri osteoartritisu, saj mnogi verjamejo v njuno delovanje. Primerna sta za za ljudi, ki želijo zavaratovati svoje hrustance in kosti, torej za:

  • športnike,
  • starejše ljudi,
  • in za ljudi, ki jih bremenijo večji napori.

Ali sta glukozamin in hondroitin varna za uživanje?

Lahko bi predvidevali, da sta za uporabo priporočljiva, če ne celo zdrava, vseeno priporočamo, da se pred uporabo  posvetujete še z zdravnikom. Zdravniku omenite tudi, če imate predpisano posebno dieto, prav tako ne pozabite omeniti, da sta noseči ali da dojite.

Kot vsi prehranski dodatki lahko tudi glukozamin in hondroitin povzročita stranske učinke. A ne bojte se – ne gre za »tragične« učinke, lahko pa se pojavi alergijska reakcija. Nujno se posvetujte, ali se glukozamin in hondroitin lahko mešata z ostalimi zdravili, ki jih morda jemljete.

Kaj pa prehranski dodatki?

Skrb za zdravje je samoumevna, zato se ne bojte poseči po prehranskih dopolnilih. Za zdravje kosti in hrustanca bo poskrbel JOINTACE FIZZ. Gre za šumeče tablete, ki jih preprosto razstopite v vodi, one pa bodo poskrbele za vse ostalo. Hitro in predvsem učinkovito. JOINTACE FIZZ vsebujejo številne koristne vitamine in minerale ter ostale koristne snovi za telo (med drugim tudi glukozamin in hondroitin).

Priporočljiv odmerek sta dve tableti dnevno, 2 tableti pa vsebujeta:

  • glukozamin (iz glukozaminijevega sulfata 2KCl), 560 mg,
  • hondroitin (iz natrijevega hondroitin sulfata), 180 mg,
  • vitamin C, 120 mg,
  • magnezij, 120 mg,
  • izvleček ingverja, 80 mg.

Šumeče tablete z glukozaminom in hondroitinom lahko naročite na sledeči povezavi: www.vitalnotelo.si.