Zdrav imunski sistem je najboljša obramba proti mikrobom, bakterijam in virusom; v nasprotnem primeru bi te »zlobice« lahko uničile tvoje telo. Imunski sistem deluje podobno kot ladja – dokler je zdrav, voda ostaja zunaj, ko pa je malce načet, voda (v našem primeru virusi, bolezni in mikrobi) takoj priteče v notranjost.

Eden najpomembnejših antioksidantov je C vitamin; telo ga potrebuje, da z njim podpira delovanje imunskega sistema. Kaj se pravzaprav zgodi? Na kakšen način C vitami pomaga tvojemu telesu?

  1. C vitamin pomaga podpirati zdrav imunski sistem

Vitamin C, znan tudi kot askorbinska kislina, lahko najdemo v kiviju, citrusih… Prav on spodbudi imunski sistem, da se bori proti virusom askorbinske klisline. Antioksidant se z bakterijami bori, dokler niso mrtve.

  1. Prispeva k zdravju kosti

Vitamin C igra pomembno vlogo pri zdravju naših kosti; pravzaprav je vezivo naših kosti. Bolj kot je to vezivo močno, manj možnosti ima, da ga napadejo mikrobi.

  1. Deluje kot antioksidant in nevtralizira proste radikale

Ta antioksidant pomaga v boju s prostimi radikali, in s tem tvojemu imunskemu sistemu pomaga, da ostaja v »normalni« meji mikrobov in bakterij.

Kako si zagotovim vitamin C?

Najboljši vir je seveda prehrana. Če kljub zdravi dieti C vitamina še vedno zaužiješ premalo, so tu preproste rešitve. Preizkusi Immunace, ki skrbi za zaščiti imunskega sistema in poleg vitamina C vsebuje še vitamine D3, C, E, selen, cink, bioflovonid, aminokisline in minerale. Da bo tvoj imunski sistem zares varen, lahko preizkusiš še šumeče tabletke ULTRA VITAMIN C FIZZ FORMULA, s okusom pomaranče! Priporočen odmerek je ena tableta na dan.

Seveda prehranska dopolnila niso nadomestilo za zdravo prehrano, vendar je, v primeru, da je tvoje telo že oslabljeno, to super ideja, da mu priskočite na pomoč!